Wienerbröd med choklad.

Så här gör jag mina mumsiga wienerbröd!
Du behöver:
smördeg, jag köper färdig som jag tinar upp.
vaniljkräm (marsansås).
marabou mjölkchoklad.
2dl mjölk.






Sätt ugnen på ungefär 175° grader och bryt isär smördegen till fyrkantiga plattor. Lägg dem ovanpå bakplåtspapper på en bakplåt. Låt dem tina.


Medans du väntar på att dem tinar så kan du vispa ner en påse marsansås i två dl mjölk.


När plattorna har tinat så ska du pensla dem med ljummet vatten, så dem blir lite kladdiga.


Vik in degens kanter mot mitten, men låt det vara lite luft mellan vikningarna.





Så här bör det se ut. När man har vikt in kanterna så lägger man på en klick vaniljkräm.


Så, in i ugnen tills de har blivit lite större och bli lite småbruna, men inte som bullar, utan bara en lite gyllene färg. Annars blir dom lätt för torra.




Låt dem svalna en liten stund, som ni ser blev några av mina för bruna.. men de var gott ändå :)
Och när de har svalnat lite så ringlar man smält choklad över dem.

Tada!♥

Bästa sättet att äta dessa på är med ett glas mjölk framför en bra film med någon man tycker om♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0